Sivut

10/06/2014

SUKLAAN TEMPEROINTI

Temperoimalla
saat suklaastasi entistäkin maukkaampaa: 
suklaan aromit tulevat paremmin esille ja se rapsahtaa mukavasti suussa :P 
Temperoimalla suklaan saat myös esim. konvehtien pinnasta kauniin kiiltävän.
Ja mikä parasta, temperoitu suklaa ei sula huoneenlämmössä sutaten käsiäsi herkutellessa^^

TARVITSET:

  • suklaata ! :3
  • mikron kestävä astia
  • lämpömittari

TEMPEROINNIN LÄMPÖTILAT:

                             vaihe 1.     vaihe 2.     vaihe 3.      

tummasuklaa        45                28              32     

maitosuklaa          46             26 - 27          31

valkosuklaa          40             25 - 26        28-30



Vaihe 1: Sulata suklaa mikrossa posliini - tai muoviastiassa (tai vesihauteessa )
miedolla lämmöllä välillä sekoittaen ja lämpötilaa seuraillen. Jos suklaa ei ole kokonaan
sulaa (saavuttaessaan halutun lämpötilan), voit sulattaa sitä vielä hetket

Vaihe 2: Jäähdytä suklaa huoneenlämmössä tai kylmävesihauteessa haluttuun lämpötilaan
samalla sekoitaen.

Vaihe 3: Lämmitä suklaa käyttölämpötilaan


KAIKKI VALMISTA HERKKUJEN TEKOON <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti