saat suklaastasi entistäkin maukkaampaa:
suklaan aromit tulevat paremmin esille ja se rapsahtaa mukavasti suussa :P
Temperoimalla suklaan saat myös esim. konvehtien pinnasta kauniin kiiltävän.
Ja mikä parasta, temperoitu suklaa ei sula huoneenlämmössä sutaten käsiäsi herkutellessa^^
TARVITSET:
- suklaata ! :3
- mikron kestävä astia
- lämpömittari
TEMPEROINNIN LÄMPÖTILAT:
vaihe 1. vaihe 2. vaihe 3.
tummasuklaa 45 28 32
maitosuklaa 46 26 - 27 31
valkosuklaa 40 25 - 26 28-30
Vaihe 1: Sulata suklaa mikrossa posliini - tai muoviastiassa (tai vesihauteessa )
miedolla lämmöllä välillä sekoittaen ja lämpötilaa seuraillen. Jos suklaa ei ole kokonaan
sulaa (saavuttaessaan halutun lämpötilan), voit sulattaa sitä vielä hetket
Vaihe 2: Jäähdytä suklaa huoneenlämmössä tai kylmävesihauteessa haluttuun lämpötilaan
samalla sekoitaen.
Vaihe 3: Lämmitä suklaa käyttölämpötilaan
KAIKKI VALMISTA HERKKUJEN TEKOON <3
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti