Sivut

9/16/2017

AURINGONKUKANSIEMENVOI

Innostus tähän ohjeeseen tuli siitä, että aloin tehdä hummusta. Monissa ohjeissahan on tahinia (seesamisiementahnaa). Se on kuitenkin raaka-aine, jota itselläni on harvoin kaapissa. Voisiko sen korvata jollain muulla. Auringonkukansiemeniä on kaapissa lähes aina ja ne sopi tarkoitukseen hyvin :)

AURINGONKUKANSIEMENVOI:
1,5dl auringonkukansiemeniä
ripaus suolaa
2tl oliiviöljyä
(tarvittaessa loraus vettä)

-Paahda siemenet kuivalla, kuumalla pannulla. Tämän vaiheen voi jättää väliin, mutta paahtaminen antaa hyvän maun.
-Laita siemenet tehosekoittimeen ja lisää suola sekä öljy. Anna koneen käydä, kunnes siemenistä muodostuu tahna. Jos haluat tahnasta hieman löysempää, lisää hieman vettä.
-Laita kannelliseen purkkiina ja säilö jääkaapissa. Säilyy n. viikon verran.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti